Zoeken

Glory-baas: "Jamal Ben Saddik is te onvoorspelbaar"

1 september 2024 - 19:40 - Sport

©

Nadat Antonio Plazibat zich moest terugtrekken vanwege een blessure voor zijn gevecht tegen Levi Rigters op Glory 95 in Kroatië, hoopten veel vechtsportfans dat Jamal Ben Saddik de kans zou krijgen om tegen Rigters te vechten. Glory-baas Marshall Zelaznik heeft nu uitgelegd waarom Bahram Rajabzadeh is gekozen als vervanger en niet Jamal Ben Saddik. "Niemand kan mij garanderen dat Jamal kan vechten", aldus Zelaznik.

Zelaznik, die sinds maart weer CEO is van Glory, stond voor een uitdaging toen Plazibat zich terugtrok voor het main event in zijn thuisland Kroatië. "Als de fans eens achter de schermen mee konden kijken...", verzucht Zelaznik. Uiteindelijk koos Glory voor Bahram Rajabzadeh, ondanks dat hij ook al op Glory 94 gepland stond. "Bahram heeft de laatste tijd mijn aandacht - en de aandacht van veel fans - getrokken", legt Zelaznik uit. Het eerdere gevecht tussen Bahram en Levi, dat eindigde in controverse, maakte dit volgens Zelaznik de beste keuze voor de sport. Bovendien is de winnaar de volgende tegenstander van Rico Verhoeven voor de wereldtitel.

Lees ook: Jamal Ben Saddik aast op revanche in september

"Ja, het plan is inderdaad dat de winnaar tegen Rico vecht om de wereldtitel", bevestigt Zelaznik. "Niet voor niets doen we vijf rondes. We willen dat de winnaar zich echt heeft bewezen, want Rico is een dominante vechter." Zelaznik benadrukt dat er weinig andere opties waren voor een tegenstander voor Rigters, vooral omdat de winnaar tegen Verhoeven zal vechten.

Jamal Ben Saddik bleek geen optie te zijn vanwege "issues waar we ons niets bij voor kunnen stellen". Zelaznik blijft vaag, maar lijkt te verwijzen naar Ben Saddik’s problemen buiten de ring, waaronder een veroordeling voor witwassen en een recente arrestatie op verdenking van poging tot ontvoering.

Hoewel Ben Saddik’s schorsing van Glory in september afloopt, is het onzeker of hij snel zal terugkeren. "Het enige wat ik erover kan zeggen is dat we continu in contact zijn met zijn team", zegt Zelaznik. "Ik denk dat het geweldig is dat hij terug wil komen als vechter. Wij willen hem ook terug, want hij is een uniek talent. Maar geloof me: fans en media hebben geen idee en ik weet het wel. Ik zou ontslagen worden als ik nu een gevecht zou inplannen met Jamal, want niemand kan me garanderen dat hij daadwerkelijk zou kunnen vechten vanwege zijn situatie."

Lees ook: Jamal Ben Saddik teleurgesteld over keuze Glory

Zelaznik reageert ook op Ben Saddik’s aankondiging op Instagram dat hij klaar is voor het gevecht tegen Rigters. "Dat maakt me niet uit en daar heb ik weinig aandacht aan besteed. Als hij weer kan vechten, zal hij vechten, want hij staat onder contract bij Glory en Glory wil de beste gevechten." Hij ontkent ook de insinuatie dat Glory Verhoeven en Rigters zou willen beschermen. "Waarom zou ik Rico willen beschermen? We willen juist de beste uitdagers voor hem, want dat levert de beste partijen op. Geloof mij nou: áls de beste gevechten gemaakt kunnen worden, zullen we ze écht neerzetten en dat hebben we nu dus ook gedaan.”

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team