Zoeken

Jamal Ben Saddik teleurgesteld over keuze Glory

24 augustus 2024 - 13:00 - Sport

©

Jamal Ben Saddik had gehoopt op een rematch tegen Levi Rigters bij Glory 95 in Zagreb op 21 september, nadat de oorspronkelijke tegenstander van Rigters, Antonio Plazibat, zich moest terugtrekken. Ben Saddik vond zichzelf de ideale vervanger. Glory koos echter voor Bahram Rajabzadeh.

De Belgisch Marokkaanse kickbokser uitte zijn teleurstelling via sociale media. Hij verwees enkele dagen geleden al naar een eerder gevecht tegen Rigters bij Glory 80 in 2022 dat niet doorging vanwege rellen. "Welk excuus zullen ze deze keer gebruiken? Alle zogenaamde kampioenen blijven wegrennen. Eerst schorsen ze me zes maanden om hun zogenaamde koning (Rico Verhoeven) te beschermen. Wat zullen ze nu bedenken om het mooie gezicht van hun prinsje (Levi Rigters) te beschermen?"

Lees ook: Jamal Ben Saddik aast op revanche in september

Met deze laatste opmerking doelde Jamal Ben Saddik op zijn schorsing van zes maanden na een incident met Rico Verhoeven tijdens een achtmanstoernooi. Verhoeven was destijds woedend over Ben Saddiks actie en eiste dat hij uit de sport verbannen zou worden. De schorsing van Ben Saddik loopt in september af.

Lees ook: Jamal Ben Saddik terug vrij: "Leven is als fietsen" (video)

Het gevecht tussen Rigters en Plazibat werd gezien als een belangrijke opstap naar een titelgevecht tegen Verhoeven. De winnaar in Zagreb zou het tegen Verhoeven opnemen voor de wereldtitel in het zwaargewicht. Daarom was het voor Glory cruciaal om een sterke vervanger voor Plazibat te vinden. De keuze is uiteindelijk gevallen op Bahram Rajabzadeh uit Azerbeidzjan. Rajabzadeh, de nummer twee in de zwaargewichtdivisie, verloor eerder dit jaar van Rigters en is uit op revanche. Het gevecht zal nu vijf rondes duren in plaats van drie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team