Zoeken

Grensovergang Melilla: tot 10 uur wachten!

29 augustus 2024 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die na hun zomervakantie in Marokko terugkeren naar Europa via de grensovergang Beni Ansar bij Melilla, hebben te maken met enorme vertragingen. In de laatste dagen van augustus staan er lange files bij de grens, waardoor reizigers soms meer dan tien uur moeten wachten voordat ze Marokko kunnen verlaten.

De reizigers zijn ontevreden over deze situatie en vragen de autoriteiten om snel een oplossing te vinden voor dit terugkerende probleem. Volgens Abdelhamid Aqid, vice-voorzitter van de gemeente Beni Ansar, komt de drukte vooral doordat er deze maand veel meer Marokkanen terugkeren dan in voorgaande jaren.

Lees ook: Incident met veerboot met Marokkaanse reizigers in Sebta

"De Marokkaanse autoriteiten hebben voorgesteld om de grensovergang Farkhana tijdelijk te openen om de druk op Beni Ansar te verminderen, of om Farkhana alleen voor inwoners van Melilla te gebruiken," legt Aqid uit. "Maar dit voorstel werd afgewezen, waardoor de situatie ongewijzigd blijft."

Lees ook: Grensovergang Melilla is hel voor Marokkaanse diaspora

De autoriteiten in Beni Ansar proberen de doorstroming te verbeteren door vier rijstroken te reserveren voor de Marokkaanse diaspora en één voor inwoners van Melilla. Toch blijft het druk, vooral in het weekend. "Op vrijdag, zaterdag en zondag staan er nog steeds lange files vanwege het grote aantal voertuigen," aldus Aqid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team