Zoeken

Grond van Franse vrouw in Tanger gebruikt als begraafplaats

10 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

De gemeente Tanger wordt beschuldigd van de illegale toe-eigening van een stuk grond van een Franse burger. De kwestie van de onteigening zal worden behandeld tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering in oktober.

De zaak kwam aan het licht door een klacht van een advocaat namens zijn Franse cliënte. In de klacht stelt de advocaat dat het stuk grond in Tanja Balia jarenlang zonder wettelijke toestemming is gebruikt als begraafplaats. Deze informatie wordt bevestigd door de wilaya van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima in een brief aan de burgemeester van Tanger.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: belachelijke compensatie voor onteigeningen in Tanger

Het stuk grond staat nog steeds geregistreerd op naam van de Franse eigenaresse. Om de situatie te legaliseren, is onteigening noodzakelijk, aldus de wali in zijn brief. Hij dringt er bij de gemeente op aan om de onteigeningsprocedure op de agenda te zetten van de gemeenteraadsvergadering in oktober 2024. Op deze manier kan de wettelijke status van de grond worden geregeld en kan de bestemming als begraafplaats officieel worden vastgelegd.

Lees ook: Tanger heeft schuld van 400.000 euro bij Spaanse stad

Het is niet de eerste keer dat Tanger met dergelijke beschuldigingen te maken krijgt. Een aanzienlijk deel van de schulden van de gemeente Tanger is ontstaan door schadeclaims na illegale onteigeningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team