Zoeken

Verontwaardiging in Guelmim na overlijden kinderen

25 augustus 2024 - 23:00 - Economie

©

In de provincie Guelmim zijn een jongen van 9 en een meisje van 3 overleden na te zijn gestoken door schorpioenen. De twee kinderen werden eerst naar het regionale ziekenhuis gebracht, maar moesten vanwege hun kritieke toestand worden overgebracht naar het Hassan II ziekenhuis in Agadir, waar ze uiteindelijk overleden.

Deze tragische gebeurtenissen hebben geleid tot grote verontwaardiging onder de lokale bevolking. Velen hekelen het feit dat de kinderen zijn overleden door een gebrek aan antiserum en andere noodzakelijke middelen in het regionaal ziekenhuis van Guelmim, waardoor de overplaatsing naar Agadir nodig was. Ze roepen de autoriteiten op om de zorg in het ziekenhuis van Guelmim te verbeteren, zodat kritieke gevallen in de toekomst ter plaatse behandeld kunnen worden.

Lees ook: Marokko: geen vaccins voor dodelijke schorpioenen en slangen

Een verantwoordelijke van het regionaal ziekenhuis in Guelmim ontkent echter elke verantwoordelijkheid. Hij verklaarde tegenover Hespress dat de jongen op 19 augustus om 21 uur in kritieke toestand in het ziekenhuis aankwam, met drie schorpioensteken op zijn gezicht, hand en oor. Hoewel hij volgens het geldende protocol werd behandeld, verslechterde zijn toestand dusdanig dat hij naar het ziekenhuis in Agadir moest worden overgebracht, dat over betere faciliteiten beschikt.

Lees ook: Giftige plaag eist levens in Marokko

Het tweede geval betrof een meisje dat op 20 augustus om 19 uur werd gestoken. Ze werd eerst naar het ziekenhuis in Bouizakarne gebracht en vervolgens naar het regionaal ziekenhuis in Guelmim, waar ze om 2 uur ’s nachts aankwam. De verantwoordelijke benadrukte dat het medisch team het behandelprotocol volgde en de nodige tests uitvoerde, waaruit bleek dat het meisje leed aan nier- en hartfalen. Dit leidde tot haar overplaatsing naar het ziekenhuis in Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team