Zoeken

Hakim Ziyech riskeert zijn plaats in Marokkaanse selectie

23 september 2024 - 08:50 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen na uitspraken over het Israëlisch-Palestijnse conflict. In een inmiddels verwijderde Instagram-post beschuldigde hij de Marokkaanse regering van "steun aan de genocide tegen het Palestijnse volk".

Ziyech uitte zich fel in zijn berichten: "Vervloekt zij Israël, en elk ander land dat dit soort gedrag steunt," schreef hij aanvankelijk. In een tweede post voegde hij eraan toe: "Mijn laatste bericht was ook gericht aan de regering van ons land, die de genocide steunt, evenals alle andere landen die dat doen. Schaam jullie. Ik ben het zat."

Lees ook: Hakim Ziyech haal hard uit naar Marokkaanse regering

De uitspraken van Ziyech leidden tot veel discussie onder Marokkaanse supporters. De Marokkaanse voetbalbond heeft zich echter niet publiekelijk over de kwestie uitgesproken. "Ziyech’s standpunt heeft iedereen verrast, inclusief zijn teamgenoten in het nationaal elftal," aldus sommige supporters.

Omar Cherkaoui, een universiteitsprofessor, reageerde op Facebook: "Ziyech, je bent onze ster en onze broer, en we respecteren je, en we zullen je niet aanvallen. Het is je recht, en zelfs je plicht, om je mening te uiten over de Palestijnse kwestie." Hij voegde er echter aan toe: "De regering beschuldigen van steun aan de genocide tegen het Palestijnse volk, is lichtzinnig en ondoordacht. En gelukkig heb je die post verwijderd, ook al blijven de effecten ervan bestaan. De verwijdering werkt in ieder geval in jouw voordeel en niet tegen je."

Andere supporters maakten zich zorgen over de toekomst van Ziyech in het nationale team. "Of hij wel of niet op de lijst voor de volgende interlands staat, hangt af van technische factoren, waarover bondscoach Walid Regragui beslist," oordelen de supporters. Hakim Ziyech was een van de eerste sporters die zich openlijk uitsprak voor Palestina na het uitbreken van het conflict in Gaza afgelopen oktober.

Lees ook: Ziyech viert Turkse landstitel met Palestijnse vlag

Met zijn twee doelpunten tegen Gabon in de laatste interlandperiode staat Ziyech nu op 25 goals in 63 wedstrijden voor Marokko. Daarmee is hij de op twee na beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Marokkaanse team, 11 goals achter het record van Ahmed Faras, die 36 keer scoorde in 95 wedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team