Zoeken

Hakim Ziyech maakt eisen bekend

10 september 2024 - 21:20 - Sport

©

Hoewel Hakim Ziyech vastbesloten leek om Galatasaray deze zomer te verlaten, heeft de Marokkaanse aanvaller toch besloten om dit seizoen bij de Turkse club te blijven. Er is echter één belangrijke voorwaarde: hij wil voldoende speeltijd krijgen.

Ziyech was eerder uit de gratie geraakt bij Galatasaray vanwege tegenvallende prestaties en leek vastbesloten om te vertrekken. Hij verwijderde zelfs alle foto’s met de club van zijn Instagram-account. Maar volgens de laatste berichten heeft de 31-jarige Marokkaanse international besloten om dit seizoen toch bij Galatasaray te blijven, mits hij genoeg minuten maakt.

Lees ook: Hakim Ziyech op weg naar historisch record

De Turkse krant Hürriyet bevestigt dit nieuws en meldt dat Ziyech heeft gedreigd in januari te vertrekken als hij niet voldoende aan spelen toekomt. Hij zou dan kunnen overstappen naar een van de Saudische clubs die deze zomer interesse toonden. Maar de situatie is veranderd nu Galatasaray twee vleugelspelers heeft zien vertrekken: Kerem Aktürkoğlu naar Benfica en Wilfried Zaha op huurbasis naar Lyon. Dit heeft ertoe geleid dat trainer Okan Buruk zijn mening over Ziyech heeft herzien.

Lees ook: Hakim Ziyech blijft bij Galatasaray en speelt Europa League

Sabri Sarıoğlu, de coach van het Turks elftal onder 19, heeft zich ook uitgelaten over de situatie van Ziyech. "Ziyech heeft meer vertrouwen nodig. Ik heb met veel spelers met de persoonlijkheid van Ziyech bij Galatasaray gespeeld; hij is zeer getalenteerd, maar als hij zich niet gewaardeerd voelt, wordt zijn zelfvertrouwen ondermijnd," aldus de voormalig verdediger van Galatasaray. "Zijn vertrek zou een grote fout zijn, want Ziyech zou zijn zelfvertrouwen kunnen terugvinden en het team in de toekomst kunnen helpen... Tijdens de wedstrijd tegen Young Boys werd Ziyech in de rust gewisseld omdat Okan Buruk dacht dat hij niet fit genoeg was. Maar ik denk dat het hele team die dag niet goed presteerde."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team