Zoeken

Harde klap voor hasjsmokkel uit Maroko

11 oktober 2024 - 23:50 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft een van de grootste organisaties voor de smokkel van Marokkaanse hasj in Andalusië ontmanteld. In totaal zijn 29 mensen gearresteerd en is bijna 9000 kilo hasj in beslag genomen.

De operatie is het resultaat van een onderzoek dat in augustus 2023 werd gestart. De Guardia Civil had de activiteiten van een criminele organisatie opgemerkt die zich bezighield met de smokkel van hasj vanuit Marokko. De bende bracht grote hoeveelheden drugs Spanje binnen via de rivieren Guadiana en Guadalquivir, afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen.

Lees ook: Miljoenenbusiness: dealer onthult geheimen hasjsmokkel Marokko-Spanje

De bende gebruikte verschillende voertuigen om de ladingen naar de provincies Cádiz en Huelva te vervoeren, waarna ze werden overgebracht naar Málaga en vervolgens in vrachtwagens geladen voor distributie in Europa.

Lees ook: Rechtszaak bende ’Messi van de hasj’ van start in Spanje

De leider van de criminele organisatie, Carmelo Lapela, wordt beschouwd als een van de grootste drugshandelaren in de regio en is momenteel voortvluchtig, meldt El Debate. De Guardia Civil heeft tijdens de operatie 29 mensen gearresteerd en 8946 kilo hasj, 123 kilo marihuana-toppen en 736 marihuanaplanten in beslag genomen. Bij huiszoekingen werden ook elf voertuigen, een vrachtwagen en vier vuurwapens gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team