Zoeken

Heldenonthaal voor Soufiane El Bakkali en de Atlas Leeuwen na Olympisch succes

12 augustus 2024 - 12:10 - Sport

©

Een grote groep supporters verzamelde zich zaterdag op het vliegveld van Rabat-Salé om de Marokkaanse Olympische voetbalploeg en atleet Soufiane El Bakkali een warm welkom te geven. Zij keerden terug met respectievelijk brons en goud van de Olympische Spelen in Parijs.

Soufiane El Bakkali en zijn coach Karim Talmasani, samen met enkele spelers van het Olympische voetbalteam en de technische staf onder leiding van coach Tarik Sektioui, werden zaterdagavond feestelijk onthaald op de luchthaven. De meeste voetballers reisden echter direct door naar hun clubs in Europa.

Lees ook: Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

Bij aankomst sprak Tarik Sektioui zijn vreugde en trots uit over het behalen van de bronzen medaille. "Ik draag deze medaille op aan Koning Mohammed VI en ben erg blij met deze prestatie op de Olympische Spelen", vertelde hij aan de pers. "Het is een historische medaille, behaald dankzij de enorme inspanningen van de bond, alle stafleden en de spelers met hun nationale spirit, en met de steun van het publiek dat ik als het beste ter wereld beschouw. Het Marokkaanse voetbal beleeft een hoogtepunt en we hopen dat dit zo doorgaat bij toekomstige wereldwijde evenementen, dankzij de leiding van Koning Mohammed VI."

Met deze prestatie is Marokko het eerste Arabische land dat een medaille wint in het Olympisch voetbal en het vierde Afrikaanse land na Nigeria, Kameroen (goud) en Ghana (brons). Het is ook de eerste Marokkaanse medaille in een teamsport en de 26e Olympische medaille in totaal.

Lees ook: Olympische Spelen: Marokko eindigt laatste van Arabische landen

Soufiane El Bakkali bedankte de Marokkaanse supporters en de atletiekbond voor hun onafgebroken steun. Hij bezorgde Marokko de eerste medaille in Parijs door goud te winnen op de 3000 meter steeplechase in een tijd van 8:06.05, met hulp van Mohamed Tindouft die als twaalfde eindigde. El Bakkali prolongeerde hiermee zijn Olympische titel en is de eerste loper sinds 1936 die twee keer op rij goud wint in deze discipline. De atleet uit Fez is bovendien de tweede Marokkaan met twee Olympische medailles, na Hicham El Guerrouj die in 2004 goud won op de 1500 en 5000 meter in Athene.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team