Zoeken

Hicham El Guerrouj sinds 1998 heer en meester op de 1500 meter

25 oktober 2024 - 06:00 - Sport

©

De Marokkaanse atleet Hicham El Guerrouj, wereld- en olympisch kampioen, is nog steeds houder van het wereldrecord op de 1500 meter. Hij liep de afstand in 3:26.00 tijdens de Golden Gala in Rome op 14 juli 1998.

El Guerrouj, geboren in Berkane, schreef geschiedenis in de Marokkaanse atletiek en is een van de meest succesvolle atleten van het koninkrijk en de wereld. Tot op dag van vandaag heeft niemand zijn record op de 1500 meter kunnen verbreken. De Atlas Leeuw beëindigde zijn carrière in 2006 na een rugblessure die hij opliep tijdens de Wereldkampioenschappen indoor in Moskou.

Lees ook: Yassine Ouhdadi wil in voetsporen Hicham El Guerrouj treden (video)

In een recent interview met de Spaanse krant Marca verklaarde Hicham El Guerrouj dat hij een nog betere prestatie had kunnen neerzetten als de moderne technologieën van nu toen beschikbaar waren geweest. "Ik twijfel er niet aan dat ik met de huidige technologieën, zoals carbonschoenen, de 1500 meter in 3:24 of zelfs 3:23 had kunnen lopen", aldus de Marokkaanse kampioen.

Hicham El Guerrouj sprak zich ook uit over de tegenvallende prestaties van Marokkaanse atleten op internationale wedstrijden in de afgelopen jaren, ondanks de inspanningen van de overheid om atletiek en voetbal te ontwikkelen. Volgens hem moeten Marokkaanse atleten "hun mentaliteit en aanpak veranderen". De wereldkampioen vindt dat er "veel kleine details in de topsport zijn waaraan we niet genoeg aandacht besteden, en dat is jammer".

Lees ook: Wereldrecord Hicham El Guerrouj na 24 jaar verbroken

De atleet legde ook uit waarom hij ervoor heeft gekozen om (nog) geen trainer te worden. "Ik heb veel respect voor het trainersvak. Je moet er veel passie voor hebben... Misschien verander ik ooit van gedachten, maar we kunnen onze sport ook helpen ontwikkelen als adviseur, voorzitter van een federatie of technisch directeur", aldus El Guerrouj.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team