Zoeken

Huurauto’s gestolen en doorverkocht in Marokko, vier arrestaties

10 oktober 2024 - 18:50 - Marokko

©

De politie van Casablanca heeft maandag 7 oktober vier personen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met de diefstal van huurauto’s, valsheid in geschrifte en oplichting. De arrestaties vonden plaats in samenwerking met de inlichtingendienst DGST.

Het onderzoek startte naar aanleiding van verschillende aangiftes van autoverhuurbedrijven. De slachtoffers beschreven een geraffineerde werkwijze: de daders huurden auto’s met valse identiteitspapieren en verkochten deze vervolgens door.

Lees ook: Autodiefstal in Marokko brengt autoverhuurbedrijven in crisis

Het onderzoek leidde de politie naar Dar Bouazza en Oulad Azzouz, waar de verdachten tijdens gelijktijdige acties werden aangehouden. Ter plaatse werden drie auto’s, zeven valse stempels van overheidsinstellingen en een verdacht medisch certificaat in beslag genomen. De herkomst van de auto’s wordt momenteel onderzocht.

Lees ook: Autoverhuur Marokko: te veel auto’s, te weinig klanten

De vier mannen zijn in voorlopige hechtenis genomen voor verder onderzoek, dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie. Het doel is nu om de volledige omvang van de criminele activiteiten van het netwerk in kaart te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team