Zoeken

Joseph Attieh annuleert concert in Marokko door situatie in Libanon

8 oktober 2024 - 13:00 - Cultuur

©

De Libanese zanger Joseph Attieh heeft zijn deelname aan het "Fun Festival" in Casablanca geannuleerd vanwege de huidige situatie in zijn thuisland.

Joseph Attieh kondigde zijn beslissing aan via zijn sociale mediakanalen. In zijn verklaring benadrukte hij dat hij, respectvol naar zijn land en de onschuldige slachtoffers van de recente gebeurtenissen, zijn optreden op zaterdag 5 oktober niet kon voortzetten. Hij vroeg het Marokkaanse publiek en de organisatie van het festival om begrip voor zijn situatie.

Lees ook: Cheb Khaled geeft concert in Marokko ondanks verbod in Algerije

De zanger gaf aan dat de omstandigheden in Libanon dramatisch verslechteren en dat hij solidair wil zijn met zijn landgenoten. Hij betreurde het dat hij niet in staat was om op te treden in Marokko, een land dat hij omschrijft als een vooraanstaande natie in cultuur en kunst. De zanger had met veel enthousiasme uitgekeken naar zijn optreden en de ontmoeting met zijn Marokkaanse fans.

Lees ook: Koning Mohammed VI zorgt voor terugkeer familie Moulay Hicham naar Marokko

In zijn boodschap uitte Joseph Attieh de hoop dat de situatie in Libanon snel verbetert. Hij vroeg ook om het concert te verplaatsen naar een later tijdstip, dat in overleg met de organisatie kan worden vastgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team