Zoeken

Crisis in Libanon: Marokkanen roepen om hulp

27 september 2024 - 22:10 - Wereld

©

De situatie van Marokkanen die vastzitten in het door conflicten geteisterde Libanon baart Rachid Hammouni, voorzitter van de PPS-fractie in het Marokkaanse parlement, grote zorgen. Hij heeft een schriftelijke vraag gesteld aan minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita over dit onderwerp.

"Het is begrijpelijk dat Marokkaanse burgers die in Libanon wonen, vooral in de steden die doelwit zijn van aanvallen, zich zorgen maken over hun veiligheid en die van hun familieleden," zegt Hammouni in zijn vraag. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid zijn er deze week bijna 700 mensen gedood in Libanon, waaronder veel burgerslachtoffers.

Lees ook: Marokkanen in Libanon smeken Koning Mohammed VI om hulp

"Deze angst heeft ertoe geleid dat velen van hen een beroep hebben gedaan op de Marokkaanse autoriteiten om hen te helpen veilig terug te keren naar Marokko, bijvoorbeeld door het organiseren van speciale vluchten of andere veilige manieren", aldus Hammouni. Hij wijst erop dat sommigen van hen hebben aangegeven dat ze de kosten van de weinige beschikbare vluchten niet kunnen betalen, omdat veel internationale luchtvaartmaatschappijen hun vluchten van en naar Libanon hebben geannuleerd vanwege de verslechterende veiligheidssituatie.

Lees ook: Marokko alert op explosiegevaar lithium batterijen na Libanon-drama

Rachid Hammouni vraagt minister Bourita daarom welke maatregelen zijn ministerie heeft genomen om de Marokkaanse gemeenschap in Libanon te helpen en of er vluchten worden georganiseerd om hen veilig terug te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team