Zoeken

Khbabez vs Abena: rematch om wereldtitel

15 september 2024 - 13:00 - Sport

©

Tarik Khbabez zal op 7 december zijn wereldtitel in het lichtzwaargewicht verdedigen tijdens Glory Collision 7 in het GelreDome. Donegi Abena krijgt de kans om revanche te nemen op de Marokkaanse kampioen.

Khbabez veroverde de wereldtitel in maart na een controversiële split decision overwinning op Abena. De Surinaamse kickbokser was het duidelijk oneens met de uitslag en bleef volhouden dat de titel onterecht was. Hij gaf zelfs aan dat hij zijn plezier in de sport een beetje was kwijtgeraakt.

Lees ook: Tarik Khbabez over fans en succes: in Marokko "maak je pas gekke dingen mee"

Abena wist in juni de Grand Prix in het lichtzwaargewicht te winnen, waarbij hij onder andere Khbabez versloeg in de halve finale. Na deze partij gaf Khbabez al aan dat de winnaar van het toernooi het in december tegen hem op zou mogen nemen.

Tarik Khbabez heeft sinds de Grand Prix moeten herstellen van een gescheurde pees in zijn rechterhand. Zijn coach, Maikel Polanen, is echter positief over zijn herstel en verwacht een andere uitkomst dan tijdens de Grand Prix. Hij benadrukt dat Khbabez geen toernooivechter is en dat zijn focus volledig ligt op 7 december.

Lees ook: Tarik Khbabez weigerde oproep van Marokko voor Olympische Spelen

Na het gevecht zal Khbabez’ team bekijken welke mogelijkheden er zijn. Er spelen nog steeds wat dingen in Marokko met betrekking tot het boksen op de Olympische Spelen, en het is niet uitgesloten dat Khbabez zich daar in de toekomst op zal richten. Het belangrijkste is volgens Polanen om het beste uit zijn carrière te halen, zowel sportief als financieel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team