Zoeken

Kickbokser Jamal Ben Saddik vrijgelaten uit de gevangenis

13 september 2024 - 20:30 - Sport

©

De Belgisch Marokkaanse kickbokser Jamal Ben Saddik is voorwaardelijk vrijgelaten in verband met zijn vermeende betrokkenheid bij de ontvoering van een 29-jarige man uit Antwerpen. Zijn vrijlating werd deze week goedgekeurd door de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen, aldus het Openbaar Ministerie.

Jamal Ben Saddik, die begin juli werd gearresteerd, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de ontvoering van een havenarbeider uit Antwerpen die zijn verplichtingen in een drugszaak niet zou zijn nagekomen. De kickbokser en zijn vermoedelijke handlangers zouden het slachtoffer enige tijd hebben vastgehouden.

Lees ook: Jamal Ben Saddik veroordeeld in witwaszaak, 40 maanden cel

De 33-jarige kickbokser wordt beschuldigd van wederrechtelijke vrijheidsberoving met doodsbedreigingen, verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Hij ontkent echter alle aantijgingen. Na enkele weken in de gevangenis mocht hij zijn straf onder elektronisch toezicht thuis uitzitten.

De raadkamer besloot onlangs deze maatregel op te heffen en hem onder voorwaarden vrij te laten, een beslissing waartegen het Openbaar Ministerie in beroep ging. De Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft uiteindelijk in het voordeel van de kickbokser beslist, waardoor hij nu vrij is, maar wel onder bepaalde beperkingen.

Lees ook: Glory-baas: "Jamal Ben Saddik is te onvoorspelbaar"

In een bericht op zijn Instagram-account uit Jamal Ben Saddik zijn woede over de "leugens" in de media over deze zaak. "Deze week heeft de rechter het hoger beroep van de Belgische aanklager afgewezen en mijn detentie opgeheven. Mijn naam komt niet in het dossier voor. Dat was tijdens de eerste zitting al duidelijk. De berichtgeving in de media is onjuist en geeft een zeer verkeerd beeld van de feiten. Dit is geen journalistiek, maar bewust feiten verdraaien. De ernstige beschuldigingen die het Gazet van Antwerpen beschrijft, staan in geen enkel dossier vermeld. Toch blijft deze krant ze steeds herhalen. Dat dit onjuist is en ook schade veroorzaakt, nemen ze voor lief, zolang het nieuws maar verkoopt. Het recht zal uiteindelijk zegevieren, en ik richt mij nu volledig op mijn voorbereiding. In Sha Allah zien jullie mij snel weer in de ring," aldus de kickbokser.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team