Zoeken

Koning Mohammed VI droomt groots voor Marokkaans voetbal

18 augustus 2024 - 16:20 - Sport

©

Koning Mohammed VI heeft grote ambities voor het Marokkaanse voetbal en spaart kosten noch moeite om van Marokko een voetbalkrachtpatser te maken, zowel op continentaal als internationaal niveau.

De recente nederlaag van Marokko tegen Spanje (1-2) in de halve finale van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen heeft de monarch echter teleurgesteld. Hij had gehoopt dat de jonge Atlasleeuwen de finale zouden bereiken. Uiteindelijk won het team onder leiding van Tarik Sektioui de bronzen medaille door Egypte met 6-0 te verslaan in de troostfinale.

Lees ook: Hoe Marokko de opleiding van jong voetbaltalent wil revolutioneren (video)

Na deze prestatie verklaarde Sektioui: "Dit is een trots voor alle Marokkanen. Het laat zien dat het voetbal op de goede weg is en dat we flinke vooruitgang boeken. Marokko probeert een mondiale voetbalkracht te worden. Na ons succes op het WK en de geboekte vooruitgang moeten we dit momentum vasthouden."

In lijn met de ambitie om van Marokko een voetbalgrootmacht te maken, heeft de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) onlangs een akkoord getekend met de OCP-groep en verschillende privépartners. Dit akkoord behelst de oprichting van een fonds dat gericht is op de ontwikkeling van opleidingscentra en de promotie van jong talent.

Lees ook: Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

Volgens bronnen binnen de FRMF is dit gezamenlijke engagement erop gericht om niet alleen het voetbal in Marokko te transformeren, maar ook om de positie van het land op het internationale sporttoneel te versterken. Het doel is om een veelbelovende toekomst te bieden aan de jonge generaties en de positie van Marokko als leider in sportontwikkeling in de regio te herbevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team