Zoeken

Koran in Amsterdamse kerk om slachtoffers Gaza te herdenken

12 oktober 2024 - 18:00 - Wereld

©

Op zondag 6 oktober kwamen christenen, moslims en joden samen in de Dominicuskerk in Amsterdam voor een herdenkingsceremonie ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Gaza.

De aanwezigen, verenigd in gebed, vormden een hechte gemeenschap van gelovigen die samen hun verdriet en medeleven wilden delen. Christenen, moslims en joden stonden zij aan zij in deze gotische kerk, die sinds 1893 discreet in de smalle straatjes van de "Venetië van het Noorden" staat.

Lees ook: Marokkanen zondag massaal op straat voor Palestina en Libanon

Tijdens de ceremonie werd stilgestaan bij de gruwelijke gevolgen van het geweld in Gaza, waar meer dan 45.000 slachtoffers en 96.000 gewonden zijn gevallen. De aanwezigen, onder wie de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en de Palestijnse ambassadeur in Nederland, Ammar Hijazi, ervoeren gezamenlijk de pijn van de vele overlevenden die in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. De emotie was voelbaar toen de psalmodie van de Koran weerklonk in de kerk, wat bijdroeg aan de sfeer van saamhorigheid en rouw.

Lees ook: Anwar El Ghazi bespot ex-club en doneert half miljoen aan Gaza

De herdenking vond plaats precies een jaar na het begin van de Israëlische militaire acties in Gaza, die hebben geleid tot een verwoestende humanitaire crisis. De ceremonie bood een plek voor de deelnemers om hun emoties te uiten en gezamenlijk te rouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team