Zoeken

Marokkanen zondag massaal op straat voor Palestina en Libanon

6 oktober 2024 - 07:40 - Marokko

©

Deze zondag 7 oktober 2024 vindt in Rabat een nationale mars plaats ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de "Operatie Al-Aksa-storm". De mars heeft als doel om de steun voor de Palestijnse en Libanese weerstand te vernieuwen en de Israëlische agressie, evenals de normalisatie met Israël, te veroordelen.

Onder de deelnemende partijen bevinden zich de oppositiepartijen, zoals de PJD, de PPS, de FGD, de PSU en Annahj Addimocrati. Daarnaast hebben verschillende historische vakbonden hun steun betuigd, waaronder de CDT, de UNTM, de UMT) en de Nationale onderwijsbond. Deze betrokkenheid van zowel politieke als vakbondsgroepen geeft blijk van een brede solidariteit rondom de kwestie.

Lees ook: Koning Mohammed VI zorgt voor terugkeer familie Moulay Hicham naar Marokko

Verschillende organisaties hebben ook aangekondigd deel te nemen aan de mars. De Marokkaans steunorgaan voor de doelen van de Ummah, de anti-Israel beweging BDS, de MUR en het Marokkaans Forum voor de mensenrechten hebben allemaal hun deelname aan de mars bevestigd. Bovendien heeft de coördinatie van Marokkaanse artsen voor Palestina opgeroepen tot deelname van zorgprofessionals aan de mars onder het motto "Van Gaza tot Beiroet… De weerstand zal niet sterven".

Lees ook: Ziyech weigert te zwijgen: na Palestina nu ook steun aan Libanon

Het secretariaat-generaal Al Adl Wal Ihsane heeft zijn leden en sympathisanten eveneens opgeroepen om massaal deel te nemen aan de volksmars, die om 10 uur ’s ochtends zal beginnen op het Bab El Had-plein in de hoofdstad. Deze gebeurtenis markeert niet alleen het eerste jubileum van "Operatie Al-Aksa-storm", maar is ook een gelegenheid om de steun voor de verzetsfronten in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Libanon te bevestigen, terwijl de voortdurende Israëlische misdaden tegen onschuldige mensen worden verworpen, aldus de organisatoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team