Zoeken

Veel kritiek op hoge ticketprijzen voor Marokkanen in buitenland

3 juli 2024 - 18:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Salwa Demnati, parlementslid voor de socialistische oppositiepartij, heeft kritiek geuit op de hoge prijzen van vliegtickets bij Royal Air Maroc voor Marokkanen die in het buitenland wonen en hun zomervakantie in Marokko willen doorbrengen. Ze beschuldigt de luchtvaartmaatschappij van het hanteren van hoge prijzen, terwijl ze jaarlijks staatssteun ontvangt.

Het parlementslid bekritiseert het prijsbeleid van Royal Air Maroc, dat het leven bemoeilijkt van Marokkanen in het buitenland die hun zomervakantie in Marokko willen doorbrengen. Ze noemt als voorbeeld Marokkanen in Canada die meer dan 2000 Canadese dollar moeten betalen voor een vliegticket naar Marokko. "Hoe verwacht u dat deze mensen naar hun land komen en het toerisme stimuleren?", vraagt ze zich af.

Lees ook: Marokkaanse diaspora in de knel door hoge ticketprijzen

Marokkanen in het buitenland dragen aanzienlijk bij aan de ontwikkeling van het koninkrijk. De geldtransfers van de Marokkaanse diaspora bedroegen in 2023 meer dan 100 miljard dirham, herinnert Salwa Demnati aan de minister van Transport en Logistiek. Ze betreurt het dat Royal Air Maroc geen veranderingen doorvoert in prijzen en diensten ten gunste van de Marokkaanse diaspora en haar klanten in het algemeen, terwijl ze jaarlijks financiële steun van de staat ontvangt. Vorig jaar ontving de luchtvaartmaatschappij 4 miljard dirham aan overheidssubsidies, voegt ze eraan toe.

Lees ook: Onbetaalbare vakantie door dure boottickets Spanje-Marokko

"Heb medelijden met deze groep, mijnheer de minister, we stellen al jaren dezelfde vraag, maar zonder antwoord of positieve verandering, zowel in het zee- als luchtvervoer", aldus Demnati. Ze roept op tot maatregelen om de prijzen van vliegtickets en bootreizen te verlagen voor Marokkanen uit het buitenland die hun zomervakantie in Marokko willen doorbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team