Zoeken

Kroonprins Moulay Hassan op tbourida-show (video)

7 oktober 2024 - 09:40 - Marokko

©

Kroonprins Moulay El Hassan heeft zaterdag de finale van de 7e editie van de Grand Prix van zijn Majesteit Koning Mohammed VI van Tbourida gepresideerd.

Deze prestigieuze competitie vond plaats in het Expositiecentrum Mohammed VI en was onderdeel van de vijftiende editie van de Paardenexpo in El Jadida. Bij zijn aankomst werd de prins verwelkomd door Moulay Abdellah Alaoui, de voorzitter van de Koninklijke Marokkaanse Federatie voor Paardensport, waarna hij de Koninklijke Garde inspecteerde.

Lees ook: Moulay Hassan ontmoet Palestijnse kinderen in Tetouan (video)

Tijdens het evenement werd Moulay Hassan begroet door verschillende belangrijke figuren, waaronder de minister van Landbouw, Mohammed Sadiki, de minister van Jeugd, Cultuur en Communicatie, Mohamed Mehdi Bensaid, en andere hoge ambtenaren uit de regio. De Paardenexpo trekt jaarlijks veel bezoekers en biedt een podium voor de traditionele Tbourida, die een belangrijke plaats inneemt in de Marokkaanse cultuur.

Kroonprins Moulay Hassan nam vervolgens plaats in de prinselijke tent, vanwaar hij de finale volgde. Tijdens deze editie namen 18 Sorbas deel, die elk een verschillende regio van Marokko vertegenwoordigden. Na afloop van de competitie reikte de prins de prijzen uit. De eerste prijs, de Grand Prix van zijn Majesteit, ging naar de Sorba van mokaddem Charaf El Bahraoui uit de regio Marrakech-Safi. De tweede prijs werd uitgereikt aan de Sorba van mokaddem Abdelrhani Benkhadda uit de regio Beni Mellal-Khenifra, terwijl de derde prijs naar de Sorba van mokaddem Hamid Serfak uit de regio Marrakech-Safi ging.

Lees ook: Prins Moulay Hassan, ster op social media

De winnaar van de Grand Prix poseerde vervolgens voor een foto met de prins. Tbourida, dat sinds 2021 op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed staat, wordt beoordeeld op verschillende criteria. Deze omvatten de eenheid van de bewegingen van de ruiters, het ritme van het galopperen, het schieten en de traditionele kleding. De kwaliteit van de samenwerking tussen ruiter en paard speelt ook een belangrijke rol in de beoordeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team