Zoeken

Lamine Yamal geblesseerd: Barcelona eist uitleg

15 oktober 2024 - 06:00 - Sport

©

De Spaanse aanvaller van Marokkaanse afkomst Lamine Yamal (17), is geblesseerd geraakt aan zijn hamstring na een harde tackle tijdens de interland tegen Denemarken. Ondanks de blessure liet bondscoach Luis de la Fuente de jonge aanvaller tot in de blessuretijd staan. FC Barcelona, de club van Yamal, maakt zich zorgen en heeft aangedrongen op zijn terugkeer.

Beelden van een mank lopende Yamal in het stadion leidden tot verontwaardiging bij de Catalaanse club. De Spaanse voetbalbond stemde in met de terugkeer van Lamine Yamal na een medische keuring, die een lichte spierblessure bevestigde. Yamal mist daardoor de wedstrijd van Spanje tegen Servië. Volgens de Spaanse krant El Periodico is hij zondag weer fit voor de wedstrijd van Barcelona tegen Sevilla en de duels met Bayern München in de Champions League en Real Madrid in de Spaanse competitie.

Lees ook: Lionel Messi kiest Eliesse Ben Seghir en Lamine Yamal

De blessure van Lamine Yamal heeft de discussie over zijn speeltijd opnieuw aangewakkerd. "Dit is voetbal", reageerde De la Fuente op vragen over de druk op Yamal. "Spelers gaan tot het uiterste en tegenstanders gebruiken alle middelen binnen de regels." De bondscoach voegde eraan toe dat het moeilijk is om de speeltijd te doseren. "Het percentage wedstrijden dat internationals voor hun land spelen is maar 3,5%, dat is verwaarloosbaar." Die bewering klopt echter niet. Sinds het begin van het seizoen speelde Yamal al 1103 minuten, waarvan 270 minuten (20,3%) voor Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team