Zoeken

Lionel Messi kiest Eliesse Ben Seghir en Lamine Yamal

13 oktober 2024 - 18:50 - Sport

©

Lionel Messi heeft de Marokkaanse middenvelder van AS Monaco, Eliesse Ben Seghir, geselecteerd voor zijn Adidas-reclamecampagne ’Messi+10’.

Naast Eliesse Ben Seghir zijn er nog negen andere talentvolle spelers gekozen. In de promotievideo van Adidas kiest Messi zijn ideale elftal, met onder andere de Marokkaans-Spaanse FC Barcelona-ster Lamine Yamal, Vicky Lopez van FC Barcelona, Antonio Nusa, Assan Ouedraogo, Jaedyn Shaw, Cavan Sullivan, Joel Ndala, Kenan Yildiz en Claudi Echeverri. "Gekozen, niet door toeval, maar door grootsheid. Maak kennis met de 10", aldus Adidas. Deze jonge talenten krijgen speciale voetbalschoenen, ontworpen in samenwerking met Messi, de ’Messi Triunfo Estelar’.

Lees ook: Lamine Yamal: een jaar vol records bij Spanje

Eliesse Ben Seghir koos onlangs voor Marokko en is blij deel uit te maken van de Atlas Leeuwen. "De keuze voor Marokko heeft me veel goeds gedaan, want het is moeilijk om te spelen als er een belangrijke beslissing moet worden genomen. Het heeft mijn geest bevrijd. Of het nu hier in Monaco of in Marokko is, ik heb het vertrouwen van de coach en ik ben bij een team gekomen dat de halve finale van het WK heeft gehaald, ik ben erg blij met deze keuze. Spelen met dit nationale team geeft me een ander tactisch aspect, omdat het spel in Afrika anders is dan in Europa, dus mijn palet is groter", vertelde hij.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir on fire: Marokkaan schittert

De 19-jarige speler voelt zich thuis in het Marokkaans elftal. "Ik ben goed ontvangen door onder andere Achraf Hakimi en Nayef Aguerd en ik kan het goed vinden met iedereen. Adi Hütter is heel anders dan Walid Regragui, ideaal om vooruitgang te boeken, ik neem alles mee wat ik kan. Marokko heeft geweldige supporters, we hebben tijdens de Spelen een stadion weten te vullen. Vechten voor dit land is geweldig", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team