Zoeken

Levensgevaarlijke brug in Nador

9 oktober 2024 - 13:00 - Marokko

©

Een onvoltooide brug bij het treinstation van Nador baart inwoners en bezoekers zorgen. De brug, die de wijk Rigolaris met de zeedijk verbindt, is al sinds 2009 in aanbouw, toen Koning Mohammed VI de spoorlijn in Nador opende.

De brug vormt een gevaar voor de bewoners van de omliggende wijken, vooral voor kinderen die over de ijzeren constructie moeten klimmen om hun scholen, sportvelden en andere voorzieningen in het stadscentrum te bereiken. Veel ouders zijn zich niet bewust van het gevaar, en de verantwoordelijke instanties lijken onverschillig te staan tegenover de risico’s.

Lees ook: Nieuwe weg in Marokko weggespoeld, wie is verantwoordelijk?

Volgens bewoners van de omliggende wijken hebben zich op de brug al verschillende ongelukken voorgedaan, waaronder dodelijke ongevallen en ernstige verwondingen door valpartijen. Ondanks deze ongevallen, is er in de afgelopen 15 jaar niets gedaan om de brug af te maken.

Lees ook: Nieuwe brug in Marokko stort vlak voor inhuldiging in

De bewoners eisen dat de autoriteiten, waaronder de lokale overheid, de nationale spoorwegmaatschappij (ONCF) en de gemeente Nador, onmiddellijk ingrijpen om de brug af te bouwen en de omgeving te herstellen. Ze vragen ook om de gevaarlijke gaten in de buurt van de brug te dichten, zodat de brug veilig gebruikt kan worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team