Zoeken

Lezen op het strand: Al Hoceima opent unieke bibliotheek

3 augustus 2024 - 21:00 - Marokko

©

Op het populaire Quemado strand in Al Hoceima kunnen vakantiegangers vanaf 5 augustus niet alleen genieten van zon, zee en strand, maar ook van een goed boek. De eerste strandbibliotheek van de stad opent dan haar deuren en blijft tot 14 augustus toegankelijk voor het publiek.

De bibliotheek is een initiatief van de gemeente Al Hoceima, in samenwerking met de provinciale afdeling cultuur en de provinciale delegatie voor toerisme. Het is een van de festiviteiten ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het Troonfeest. Bezoekers kunnen er gratis boeken lenen over diverse onderwerpen, zoals geschiedenis, literatuur, aardrijkskunde, wetenschap en sport.

Lees ook: Nador, paradijs voor strandliefhebbers

De strandbibliotheek is niet alleen bedoeld om de leescultuur te bevorderen, maar ook om de toeristische aantrekkingskracht van het Quemado strand te vergroten. Het strand staat bekend om zijn heldere water en uitzicht op de Morro Viejo berg, en trekt zowel lokale bewoners als toeristen uit andere delen van Marokko aan.

Lees ook: Al Hoceima pakt illegale strandbezetting aan

Ahmed Acharki, directeur van de provinciale afdeling cultuur, benadrukt het belang van lezen voor de persoonlijke ontwikkeling en ziet de strandbibliotheek als een waardevolle aanvulling op het culturele aanbod in de regio. Hij hoopt dat het initiatief ook zal bijdragen aan het behalen van de Blauwe Vlag, een internationale milieuonderscheiding voor stranden en jachthavens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team