Zoeken

Luis Enrique zoekt vervanger voor Achraf Hakimi

17 augustus 2024 - 14:40 - Sport

©

Achraf Hakimi wordt algemeen beschouwd als een van de beste rechtsbacks ter wereld. Zijn aanvallende kwaliteiten, met name zijn snelheid en dribbelvermogen, zijn een grote troef voor Paris Saint-Germain.

Maar trainer Luis Enrique wil de gevestigde orde doorbreken en is op zoek naar een speler die het Hakimi moeilijk kan maken. Enrique wil meer concurrentie en tactische opties, en overweegt daarom een nieuwe rechtsback aan te trekken, melden Spaanse media. Deze wens om de verdediging te versterken komt voort uit de problemen die PSG ondervond tijdens de afwezigheid van Achraf Hakimi, zoals in de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona. Zonder de Atlas Leeuw toonde de Parijse club defensieve zwaktes en miste aanvallende impulsen aan de rechterkant.

Lees ook: Achraf Hakimi’s advies aan jongeren

Enrique en Luis Campos, de sportief directeur van PSG, zijn daarom druk bezig op de transfermarkt om een speler te vinden die Hakimi kan uitdagen en zijn prestaties kan verbeteren. Lutsharel Geertruida, een jonge Nederlandse verdediger, zou bovenaan de lijst staan van mogelijke aanwinsten.

Lees ook: Achraf Hakimi chauffeur olympisch teambus in Parijs? (video)

Voor de Marokkaanse international, die gewend is aan een onbetwiste basisplaats, betekent dit dat hij zich zal moeten bewijzen om zijn plek te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team