Zoeken

Marokko-Spanje: onrust om provocerend dansje Achraf Hakimi

7 augustus 2024 - 08:50 - Sport

©

De Marokkaanse olympische voetbalploeg verloor maandag in de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi van Spanje. Het was een gespannen wedstrijd die eindigde in een Spaanse overwinning die als een revanche werd gezien.

Zoals verwacht was het een explosieve wedstrijd. De halve finale tussen Marokko en Spanje op de Olympische Spelen in Parijs had alles in zich. Het Spaanse team kwam als winnaar uit de bus met een 2-1 overwinning. Deze overwinning voelt als een revanche voor Spanje, dat door Marokko werd uitgeschakeld in de achtste finales van het WK 2022 in Qatar.

Lees ook: Zeldzaam incident tijdens Marokko-Spanje

De spanning was voelbaar tijdens de wedstrijd en "de Marokkanen grepen elke gelegenheid aan om de Spanjaarden te provoceren", schrijft El Debate. Als voorbeeld wordt het controversiële gebaar van Achraf Hakimi genoemd, die een pinguïn imiteerde om een beslissend doelpunt uit een penalty te vieren. Een viering die door de Spanjaarden als spottend werd ervaren.

De halve finale van het Olympisch toernooi, die maandag in het Stade Vélodrome in Marseille werd gespeeld, was zeer gespannen. Dit bleek uit de spreekkoren van duizenden Marokkaanse supporters tegen het Spaanse team en het bijna-incident in de 36e minuut tussen Achraf Hakimi en Arnau Tenas (overigens zijn teamgenoot bij PSG), na een overtreding van Pablo Barrios.

Lees ook: Marokko verliest nipt van Spanje in Olympische halve finale

Soufiane Rahimi scoorde uit een penalty en vierde dit doelpunt voor de Spaanse keeper, een gebaar dat als onsportief en in strijd met de Olympische waarden werd beschouwd. Over het incident met Hakimi zei Tenas: "Dit zijn dingen die gebeuren op het veld, niets meer. Ik heb een zeer goede relatie met hem dit jaar bij PSG."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team