Zoeken

Achraf Hakimi’s advies aan jongeren

10 augustus 2024 - 20:30 - Sport

©

Achraf Hakimi is overgelukkig met de Olympische bronzen medaille die de Atlaswelpen eerder deze week wonnen. De Marokkaanse international geeft wijze raad aan jonge spelers met een dubbele nationaliteit.

"Deze medaille betekent veel na het WK, waar we geschiedenis schreven en veel deuren openden, zowel in ons land als voor andere landen. (...) We hebben Afrikanen getoond dat ook wij kunnen slagen. Dit betekent veel voor ons land en voor de volgende generatie", aldus Achraf Hakimi na de overtuigende overwinning van Marokko op Egypte (6-0) in de kleine finale van de Olympische Spelen in Parijs. Volgens de Marokkaanse rechtsback van PSG hebben de prestaties van Marokkaanse voetballers de afgelopen jaren een potentiële impact op jonge Marokkaanse voetballers. "Er zijn jongeren die in ons land spelen en die recht hebben op twee nationaliteiten. Maar als ze deze dingen in Marokko zien gebeuren, zegt iedereen tegen zichzelf dat ze Marokko moeten kiezen om ons te helpen dit land nog groter te maken", voegde de 25-jarige speler eraan toe, terwijl hij deze jongeren adviseerde om de kleuren van de Marokkaanse vlag te verkiezen boven die van andere nationaliteiten.

Lees ook: Marokko beloont Sektioui met nieuwe functie na Olympisch succes

De bondscoach van het Marokkaanse Olympische team, Tarik Sektioui, deelt de vreugde van Hakimi. "Dit vervult alle Marokkanen met trots. Het laat zien dat het voetbal in de goede richting evolueert en dat we goede vooruitgang boeken. Het Marokkaanse voetbal streeft ernaar een wereldmacht te worden", zei hij. Ook de vleugelspeler van Villarreal FC, Ilias Akhomach, verbergt zijn geluk niet: "Dit is Marokko. We hebben een geweldig team, spelers van hoog niveau en een ongelooflijk talent." Hij feliciteerde ook zijn teamgenoot Soufiane Rahimi, topscorer op de Olympische Spelen van Parijs 2024 met acht doelpunten: "Rahimi is geweldig, hij is bijzonder. Ik heb met hem samengespeeld in andere competities. Ik wist waartoe hij in staat was en we hadden een zeer goede verstandhouding tijdens deze Spelen. Hij heeft een uitstekend toernooi gespeeld."

Lees ook: Tarik Sektioui reageert op historische medaille

Akhomach aarzelt niet om Marokko te vergelijken met Brazilië, dat wordt beschouwd als het land van het voetbal: "Als je in een willekeurige straat in Marokko loopt, zie je mensen voetballen. Dat doet me erg denken aan Brazilië, wat je in de video’s ziet. Het is echt ongelooflijk en we hebben dat in ons."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team