Zoeken

Manchester United blijft bij beslissing, Sofyan Amrabat moet weg!

10 juni 2024 - 18:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat moet ondanks zijn sterke prestaties in de slotfase van het seizoen toch vertrekken bij Manchester United. De Marokkaanse middenvelder, die op huurbasis van Fiorentina overkwam, moet voor het einde van de maand een nieuwe club vinden.

Amrabat, die met Marokko de halve finales van het WK bereikte, werd in de laatste dagen van de transferzomer verhuurd aan Manchester United. De deal met Fiorentina bedroeg 10 miljoen euro met een optie tot koop van 21,5 miljoen pond. Na een moeizame start toonde Amrabat de laatste weken zijn waarde. Hij was onder meer belangrijk in de gewonnen FA Cup-finale (met een pasnauwkeurigheid van 93%) en hoopte volgend seizoen meer speeltijd te krijgen onder Erik ten Hag.

Lees ook: Sofyan Amrabat samen met Hakim Ziyech in Turkije?

De clubleiding van Manchester United heeft echter besloten om afscheid te nemen van de Marokkaanse middenvelder wanneer zijn huurcontract aan het einde van deze maand afloopt, meldt Corriere dello Sport.

Lees ook: Sofyan Amrabat in gesprek met Galatasaray

Sofyan Amrabat staat nu voor de taak om een nieuwe club te vinden. Fiorentina-directeur Daniele Prade wil hem graag houden, terwijl ook Galatasaray interesse heeft getoond. De Turkse club zou Amrabat wellicht kunnen overtuigen. Andere clubs die mogelijk in de markt zijn voor de Atlas Leeuw zijn Crystal Palace, Fulham, AC Milan en Lazio Roma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team