Zoeken

Marokkaans toerisme hoopt op opleving in augustus

24 juli 2024 - 19:40 - Marokko

©

Na een tegenvallende maand juli met weinig toeristen, zowel binnenlands als buitenlands, kijkt de Marokkaanse toeristische sector hoopvol uit naar augustus.

Minister van Toerisme Fatim-Zahra Ammor is optimistisch. Het aantal boekingen neemt toe en de verwachting is dat de bezettingsgraad in augustus hoger zal zijn dan vorig jaar. Ze erkent wel dat juli niet aan de verwachtingen heeft voldaan, onder meer door de late examens, het EK voetbal en de verkiezingen in Frankrijk, de belangrijkste toeristische markt voor Marokko.

Lees ook: Nepnieuws en boycots schaden toerisme Noord-Marokko

Rkia Alaoui, voorzitter van de regionale toerismeraad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, wijst erop dat het zomerseizoen dit jaar laat is begonnen. "Dat komt doordat het schooljaar acht tot tien dagen later eindigde", legt ze uit. Ook geruchten over prijsstijgingen op sociale media hebben volgens haar het toerisme geschaad.

Een andere mogelijke verklaring voor de tegenvallende cijfers in juli is dat veel toeristen hun vakantiebudget al hebben uitgegeven aan het Offerfeest, aldus Alaoui. Toch blijft ze optimistisch en verwacht ze een opleving in augustus. Ook Salaheddine Benhammane, voorzitter van de toerismeraad van Agadir-Souss-Massa, verwacht een piek in augustus na een recordaantal toeristen in juni.

Lees ook: Koopkracht, hitte en Europese politiek drukken Marokkaans toerisme

Abdellatif Abouricha, communicatieverantwoordelijke van de toerismeraad van Marrakech-Safi-Essaouira, meldt dat er weliswaar minder gasten zijn in luxehotels, maar dat de 17 clubs in de stad een bezettingsgraad hebben van 70 tot 90 procent. Youssef Zaki, voorzitter van de toerismeraad van de Oriental regio, geeft toe dat het begin van het seizoen moeilijk was, maar rekent op de komst van veel Marokkanen uit het buitenland in augustus om de sector een boost te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team