Zoeken

Marokkaanse belastingdienst maakt leven Marokkaanse diaspora eenvoudiger

30 juni 2024 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse belastingdienst (DGI), heeft een fiscale gids voor Marokkanen die in het buitenland wonen uitgebracht. De gids informeert hen over de verschillende bepalingen, met name die met betrekking tot registratie- en zegelrechten, de belasting op de toegevoegde waarde en de inkomstenbelasting.

Dit vereenvoudigde document omvat de stappen met betrekking tot de sociale solidariteitsbijdrage op de bouw van de hoofdverblijfplaats en de terugbetaling van de btw ten gunste van niet-ingezetenen op goederen en handelsgoederen die binnen het koninkrijk zijn verworven.

Lees ook: Marokkaanse diaspora reddingsboei Marokkaanse economie

In het document herinnert de DGI aan de oprichting van regionale, provinciale en prefectorale diensten voor hulpverlening en communicatie in alle regio’s van het koninkrijk, met als doel een ​​aangepaste en kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Marokkaanse huizenmarkt in de lift dankzij Marokkaanse diaspora

Belastingbetalers kunnen voor meer informatie contact opnemen met het callcenter (op nummer 05-37-27-37-27) of schrijven naar het adres SIMPL@tax.gov.ma voor online ondersteuning. De gids is in het Frans en het Arabisch beschikbaar.

Fiscale gids Marokkaanse diaspora 2024 Arabisch
Fiscale gids Marokkaanse diaspora 2024 Frans

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team