Zoeken

Marokkaanse bruid weigert Amazigh-outfit te dragen, feest eindigt in scheiding

6 september 2024 - 20:30 - Sport

©

Een huwelijk in Marokko heeft een onverwachte en trieste wending genomen. De bruidegom heeft op de avond van de bruiloft zelf de scheiding aangevraagd, nadat zijn jonge bruid weigerde een traditionele Amazigh-outfit te dragen.

Volgens getuigen had de jonge vrouw zich voorbereid om verschillende traditionele outfits te dragen, zoals gebruikelijk is bij Marokkaanse bruiloften. Maar het sprookje veranderde in een nachtmerrie. De bruid weigerde Amazigh kleding te dragen, omdat ze deze "ouderwets" vond en de voorkeur gaf aan outfits die zij moderner vond.

Lees ook: Marokkaanse bruiloften: tot 100.000 dirham per uur voor Arabische sterren

Deze beslissing veroorzaakte de woede van de bruidegom en zijn familie, voor wie de Amazigh-kleding een zeer belangrijk onderdeel is van hun culturele identiteit. Na een verhitte discussie met de bruid verliet de bruidegom de ceremonie, gevolgd door zijn familie, en kondigde hij ter plekke de scheiding aan.

Lees ook: Commando’s voorkomen ongewenste foto’s op Marokkaanse bruiloften

Het incident werd massaal gedeeld op sociale media in Marokko en leidde tot felle reacties. Sommige internetgebruikers steunden de bruidegom en vonden dat hij het recht had om zijn tradities te verdedigen, terwijl anderen solidair waren met de bruid en beweerden dat ze vrij was om haar eigen kleding te kiezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team