Zoeken

Marokkaanse diaspora massaal opgelicht bij huur vakantiewoningen

22 augustus 2024 - 19:40 - Marokko

©

Honderden vakantiegangers, met name Marokkanen die in het buitenland wonen, zijn het slachtoffer geworden van oplichting bij het huren van vakantiewoningen in de regio M’diq en Marina Smir.

De vakantiegangers worden misleid door makelaars en soms zelfs door bedrijven die misleidende foto’s gebruiken om gemeubileerde appartementen en hotelkamers te verhuren tegen woekerprijzen.

Lees ook: Al-Khayr Tanger: grootste oplichting ooit in Marokko

De huurprijzen voor kamers in de buurt van Marina Beach kunnen oplopen tot meer dan 2000 dirham per nacht. Ondanks deze oplichtingspraktijken doen de meeste slachtoffers geen aangifte bij de autoriteiten. Ze kiezen ervoor om hun vakantie toch door te zetten, zij het met tegenzin en in slechte omstandigheden, om hun kinderen niet teleur te stellen.

Lees ook: Marokkanen uit het buitenland massaal opgelicht

Sommige vakantiegangers uiten hun frustratie op sociale media. Ze delen video’s en foto’s van de misleidende advertenties en plaatsen klachten online. Ze wijzen op het gebrek aan controle in de Marokkaanse verhuursector, terwijl dit in sommige landen, zoals Spanje, wel goed gereguleerd is. In Spanje gelden strenge regels voor de verhuur van appartementen, waaronder een wettelijke aangifteplicht, inspecties en het gebruik van erkende platforms en marketingbedrijven die transparant zijn over de details van de accommodatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team