Zoeken

Marokkaanse diaspora: terugkeer naar Marokko verloopt moeilijk

5 juli 2024 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Voor de Marokkaanse diaspora verandert de zomervakantie in een nachtmerrie bij de grensovergang in Melilla. Lange rijen, gefrustreerde reizigers en huilende kinderen zijn een dagelijkse realiteit.

De oorzaak van deze chaos ligt bij de nieuwe controleprocedures van de Spaanse autoriteiten. De slimme systemen die het verkeer zouden moeten versnellen, lijken juist het tegenovergestelde effect te hebben. De beveiligers zijn niet gewend aan de nieuwe technologie en hebben moeite om de stroom reizigers te verwerken. Hierdoor lopen de wachttijden op tot meerdere uren.

Lees ook: Lange wachtrijen aan grens Sebta door nieuwe Spaanse maatregelen

Extra frustrerend is dat andere grensovergangen tussen Marokko en Spanje geen problemen ondervinden. De havens van Tanger Med en Algeciras bijvoorbeeld functioneren normaal. Veel Marokkaanse vakantiegangers kiezen er daarom voor om om te rijden en Melilla te vermijden.

Lees ook: Spaanse havens overspoeld door Marokkaanse diaspora: chaos in Algeciras

Naast de technische problemen zorgen ook de verscherpte controles van de Spaanse douane voor vertraging. Om te voorkomen dat er voedsel het land binnenkomt, worden auto’s grondig geïnspecteerd, tot grote ergernis van de reizigers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team