Zoeken

Marokkaanse diaspora vraagt massaal woonhulp aan in Marokko

17 juli 2024 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse programma voor directe woonsteun is een doorslaand succes, vooral onder Marokkanen die in het buitenland wonen. Premier Aziz Akhannouch meldde in het parlement dat tot 15 juli al bijna 17.000 mensen van de regeling gebruik hebben gemaakt, waarvan 22% Marokkanen uit het buitenland.

In totaal zijn er 84.500 aanvragen ingediend voor het programma, dat gericht is op het ondersteunen van gezinnen met een laag of middeninkomen bij het kopen van een woning. De totale waarde van de aangekochte woningen bedraagt 6,3 miljard dirham, waarvan 1,3 miljard dirham door de staat wordt bijgedragen.

Lees ook: Woninghulp flop in Noord-Marokko

Akhannouch benadrukte dat het programma een positieve impuls heeft gegeven aan de bouwsector en de economie. Het aantal goedgekeurde bouwprojecten is in het eerste kwartaal van 2024 met 16% gestegen en ook het aantal hypotheken en leningen aan projectontwikkelaars is toegenomen.

Lees ook: Marokkaanse huizenmarkt in de lift dankzij Marokkaanse diaspora

Het programma, dat in januari 2024 van start ging, heeft de verwachtingen overtroffen en leidde tot een grote vraag onder Marokkanen in binnen- en buitenland. Akhannouch verwacht dat het programma ook de werkgelegenheid en het midden- en kleinbedrijf zal stimuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team