Zoeken

Marokkaanse expat ontwikkelt unieke notenpasta

7 december 2024 - 11:20 - Marokko

©

Een Marokkaan die in het Franse Straatsburg woont, heeft een notenpasta met een Marokkaanse twist bedacht. De pasta, genaamd Arganut, is te koop in biologische winkels in de stad.

Rayane Chadli, de bedenker van Arganut, werkte zes maanden aan het recept. Hij liet zich inspireren door amlou, een Marokkaanse pasta gemaakt van honing, amandelen en arganolie die traditioneel bij het ontbijt wordt gegeten. "Ik zag dat het niet in Frankrijk te koop was", vertelt Chadli aan Actu.fr. "Ik vroeg me af of ik de enige was die het lekker vond, en dat bleek niet zo te zijn, dus ben ik eraan begonnen."

Lees ook: Europa blokkeert import populair Algerijns smeerpasta El Mordjene

Het recept van Arganut is hetzelfde als dat van amlou: arganolie uit Marokko, biologische amandelen en biologische honing uit Frankrijk. "Het enige verschil zit in de manier waarop de ingrediënten worden gemalen en de dosering", zegt Chadli. Om de perfecte balans tussen zoet en mild te vinden, liet hij voorbijgangers op een bekende plein in de stad proeven. De productie van de pasta is uitbesteed aan een biologisch conserveringsbedrijf in Metz. "Een deel maak ik hier zelf als er veel bestellingen zijn. Uiteindelijk wil ik de hele productie in Straatsburg laten plaatsvinden."

Lees ook: Marokkaanse koninklijke holding Al Mada koopt Nutella-concurrent

Op dit moment produceert de Frans Marokkaanse ondernemer 100 potten per dag. Hij hoopt dat aantal te verhogen naar 20.000 à 30.000 potten per maand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2025 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team