Zoeken

Marokkaanse kaftan van chocolade op beurs in Parijs

11 oktober 2024 - 09:40 - Wereld

©

Tijdens de volgende editie van de Chocoladebeurs in Parijs, die van 30 oktober tot 3 november plaatsvindt in Porte de Versailles, onthult La Gazelle d’Or een kaftan die volledig van chocolade is gemaakt. Dit als eerbetoon aan "de rijkdom van het Marokkaanse kledingerfgoed".

Deze unieke creatie, gemaakt door de beste leerling van Frankrijk, Daniel Branche, en vormgegeven door Jasmine Meziou, combineert "de finesse van de Marokkaanse kunst met culinaire creativiteit". Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Salon du Chocolat dat een kaftan van chocolade wordt getoond. De kaftan zal twee keer per dag te zien zijn gedurende de vijf dagen van de beurs, melden de organisatoren in een persbericht.

Lees ook: Marokkaanse kaftan in de spotlights in Moskou

De beurs, die jaarlijks duizenden bezoekers trekt, zal ook een expositie tonen op de stand van La Gazelle d’Or. Deze expositie omvat "een chocoladesculptuur van de kaart van Marokko, als eerbetoon aan het koninkrijk, en drie kaftans van chocolade die de schoonheid en diversiteit van de Marokkaanse cultuur vieren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team