– 1 aubergine
– 2 kleine uien
– 2 vleestomaten
– 8 dadels
– 6 eetlepels olijfolie
– 500 gr lamspoelet
– 1 soeplepel citroensap
– 1/2 theelepel gemalen kaneel
– 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
– peper, zout
Was de aubergine, snijd hem in plakjes van 1 cm dik en laat 30 minuten uitlekken. Snij de uien in grove blokken. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de dadels overlangs door, verwijder de pit en snijd de dadels in blokjes.
Verhit 4 soeplepels olie in een grote pan, bak de aubergineplakjes hierin aan beide kanten goudgeel en neem ze uit de pan. Voeg het lamspoulet toe en bak het vlees goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Voeg de uien en 1/2 dl water toe en sluit de pan.
Stoof het vlees 20 minuten. Voeg dan de aubergineplakjes, de tomaatblokjes, de dadels, het citroensap, de kaneel en 2 dl water toe, breng alles weer aan de kook en sluit de pan af. Stoof zachtjes 1 uur.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan. Warm opdienen, vergezeld van rijst of brood.
Pastilla met gehakt
Douara of kersha
Schapenpoten of ker3ine
Kefta of Marokkaanse gehaktballetjes
Marokkaanse lamsstoofpot
Lamsschotel met kikkererwten