– 1 schapendarm
– 1,3 kg schapenvlees
– 2 geperste knoflookteentjes
– 1 theelepel rass el hanout
– 1 theelepel kaneel
– Gemalen korianderzaad
– 1 theelepel komijn
– 2 eetlepels harissa
– 2 eetlepels olijfolie
– Een klein glas water
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gemalen peper
Snijd het schapenvlees in stukjes en hak het fijn met een hakmolen.
Meng alle ingrediënten goed dooreen met de handen en laat 2 uur in de koelkast rusten.
Dompel ondertussen de schapendarm onder in heet water. Vul de darm na de rusttijd met het vleesmengsel in de vorm van fijne worsten. Maak om de 12 cm twee knopen na elkaar, zodat je de worsten tussen de knopen kan los knippen.
Laat de Marokkaanse merguez-worsten een dag lang in open lucht drogen. Nadien kunnen ze in de koelkast of de diepvries.
Kefta of Marokkaanse gehaktballetjes
Lamsschotel met kikkererwten
Schapenpoten of ker3ine
Lamsvlees met shiraz-honingsaus
Douara of kersha
Boulfaf of brochettes van schapenlever - kebda