– 300 gr droge kikkererwten 8 uur in water geweekt
– 2 grote uien
– 2 teentjes knoflook
– 400 gr lamsbout zonder been
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel kaneelpoeder
– zout, zwarte peper
– 4 soeplepels olijfolie
– 2 vleesbouillonblokjes
– 1 blikje tomaatblokjes
– 2 takjes munt
Snipper de uien en de knoflook en snijd het lamsvlees in grove stukken.
Roer de paprikapoeder, komijn, kaneelpoeder, zout en peper in een kommetje door elkaar.
Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak het lamsvlees in 3-4 minuten bruin.
Schep de ui, de knoflook en het kruidenmengsel erdoor en bak ze 2 minuten zachtjes mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schep er de kikkererwten, de tomaatblokjes met vocht en 1/2 liter water bij.
Breng het geheel aan de kook en kook de kikkererwten, met het deksel schuin op de pan, in 1 1/2 uur zachtjes gaar; ze moeten wel stevig blijven.
Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze op het laatste moment toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of brood.
Marokkaanse lamsstoofpot
Schapenpoten of ker3ine
Boulfaf of brochettes van schapenlever - kebda
Douara of kersha
Kefta of Marokkaanse gehaktballetjes
Lamsvlees met shiraz-honingsaus