Zoeken

Marokkaanse stad bij steden waar men het minst goed slaapt

25 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse stad heeft een plekje veroverd in de ranglijst van toeristische bestemmingen waar je de minste kans hebt op een goede nachtrust. Dit blijkt uit een onderzoek van een Australische website die zich specialiseert in matrassen.

Het Australische bedrijf Onebed heeft onderzoek gedaan naar toeristische bestemmingen en een lijst samengesteld van de plaatsen waar het het moeilijkst is om te slapen. Ze keken naar vijf belangrijke factoren: het gemiddelde geluidsniveau in decibel, het percentage negatieve reviews over de slaapkwaliteit, de luchtkwaliteitsindex, het aantal toeristen en de openingstijden van nachtclubs. Op basis daarvan kreeg elke bestemming een score. Marrakech eindigde op de zesde plaats, met een score van 0,59.

Lees ook: Instagram-fotograaf Sam Youkilis legt magie van Marrakech vast

In de ’rode stad’ kan het geluidsniveau oplopen tot 90 decibel. Maar liefst 60% van de hotelreviews vermeldt zorgen over de slaapkwaliteit, wat aangeeft dat veel reizigers moeite hebben om de slaap te vatten. "Met een bruisend nachtleven tot ongeveer 4 uur ’s ochtends kan de betoverende sfeer van Marrakech bezoekers aantrekken, maar het zorgt ook voor een onrustige achtergrond die rust ver te zoeken maakt voor wie hoopt op een vredige vakantie", aldus Onebed.

Met een totaalscore van 0,74 staat Hong Kong bovenaan de lijst van meest slaapverstorende toeristische bestemmingen. Het gemiddelde geluidsniveau daar is 91,4 decibel en 73% van de hotelreviews meldt een slechte slaapkwaliteit. Cancun staat op de tweede plaats met een score van 0,68. Een goede nachtrust is niet makkelijk te vinden in deze Mexicaanse stad: het heeft het hoogste geluidsniveau van alle populaire bestemmingen, namelijk 103 decibel. Las Vegas (Verenigde Staten) maakt de top drie compleet met een score van 0,67. Shanghai (China) staat op de vierde plaats met een score van 0,60, terwijl Istanbul (Turkije) de vijfde plaats bezet met een score van 0,59.

Lees ook: Marokkaanse hotels schitteren in wereldwijde top 50

"Een goede nachtrust is essentieel, maar wordt vaak over het hoofd gezien bij het plannen van een reis. Het is verrassend hoezeer geluid en het nachtleven de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden in populaire bestemmingen", zegt Dylan Tollemache, medeoprichter en CEO van Onebed. "Steden als Hong Kong en Cancun staan misschien op veel bucketlists, maar de realiteit van slapen in deze bruisende steden kan heel anders zijn. (...) Wat duidelijk wordt, is dat zelfs de charme en energie van een stad soms betekenen dat je moet inleveren op een goede nachtrust, iets wat reizigers niet altijd voorzien wanneer ze hun verblijf boeken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team