Zoeken

Marokkaanse visumaanvragers in de problemen door storing TLSContact

7 oktober 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokkanen die een visum voor Frankrijk willen aanvragen, ondervinden problemen door een storing op de website van TLSContact, het bedrijf dat de visa-aanvragen afhandelt.

De storing komt vlak nadat TLSContact videobellen heeft ingevoerd om de identiteit van aanvragers te controleren en zo tussenpersonen te weren. Volgens Hespress klagen visumaanvragers in Facebookgroepen dat de website plotseling niet meer werkt.

Lees ook: Strengere regels voor Schengenvisa in Marokko

Consumentenorganisaties vinden de situatie voorspelbaar. "TLSContact moet de verantwoordelijkheid nemen voor deze opzettelijke storing," zegt Abdelkrim Chafii, vice-voorzitter van de Marokkaanse consumentenbond. "Dit is een poging om te bepalen wie er mag videobellen. Zo proberen ze de druk op henzelf en de consulaten te verminderen."

Chafii vindt het onacceptabel dat consumentenrechten worden geschonden, terwijl iedereen juist enthousiast was over de videobellen. Hij roept TLSContact op om het probleem snel op te lossen. Chafii sluit niet uit dat tussenpersonen betrokken zijn bij de storing. "Als dat zo is, gaat het om grote namen."

Lees ook: Frankrijk versoepelt visumbeleid voor Marokkanen

Ook Bouazza Kharrati, voorzitter van een andere Marokkaanse consumentenbond, maakt zich zorgen. "Deze plotselinge storing bevestigt mijn angst na de aankondiging van videobellen," zegt hij. Volgens hem is een elektronisch visum de oplossing voor het probleem. Kharrati denkt dat de storing opzettelijk is veroorzaakt om minder aanvragen te hoeven verwerken en zo meer winst te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team