Zoeken

Schengenvisa: onvrede groeit in Marokko

21 augustus 2024 - 17:10 - Marokko

©

Tientallen Marokkanen hebben maandag geprotesteerd bij het Spaanse consulaat in Casablanca. Ze zijn het zat dat ze afhankelijk zijn van illegale tussenpersonen om een afspraak te maken voor een Schengenvisum.

Deze tussenpersonen vragen volgens de demonstranten woekerprijzen, variërend van 300 tot 1000 dirham voor een toeristisch visum en zelfs tot 30.000 dirham voor een visum voor gezinshereniging.

Lees ook: Schengenvisum: Marokkanen afgeperst

Een van de demonstranten vertelt dat ze werd gechanteerd door tussenpersonen die 30.000 dirham eisten voor een afspraak voor gezinshereniging. Het verkrijgen van een afspraak is volgens haar een onmogelijke droom geworden doordat deze tussenpersonen het online afsprakensysteem in handen hebben. Een andere demonstrant benadrukt dat vooral studenten en mensen met een arbeidscontract de dupe zijn, omdat zij niet op tijd een afspraak kunnen krijgen.

Lees ook: Marokkanen hekelen visumchaos in Tanger

De demonstranten roepen de regering op om in te grijpen en deze crisis op te lossen. Ze zien hun reisplannen, familiereünies en academische of professionele ambities in Europa in gevaar komen door de aanhoudende praktijken van oneerlijke tussenpersonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team