Zoeken

Marokkanen vluchten naar buitenland voor betaalbare vakantie

3 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Federatie voor Consumentenrechten (FMDC) slaat alarm over de hoge prijzen in de toeristische sector. Volgens de organisatie kiezen veel Marokkanen ervoor om hun zomervakantie in het buitenland door te brengen vanwege de exorbitante prijzen in het koninkrijk.

In een persbericht hekelt de FMDC de hebzucht, oplichterij en fraude van bepaalde toeristische bedrijven. Dit onethische gedrag heeft volgens de federatie alle aspecten van de toeristische sector aangetast, waardoor veel Marokkanen gedwongen worden om hun vakantie elders te vieren. "Marokkaanse burgers die het zich kunnen veroorloven, kiezen ervoor om in het buitenland op vakantie te gaan, waar ze dezelfde diensten krijgen voor veel concurrerendere prijzen dan in eigen land", aldus de federatie.

Lees ook: Noord-Marokko: toeristen blijven weg deze zomer

Om het binnenlandse toerisme te redden, roept de FMDC op tot actie. Ze pleit voor de ontwikkeling van alle Marokkaanse stranden, binnenlandse regio’s en berggebieden met de nodige toeristische voorzieningen. Ook wil de federatie een onafhankelijke instantie, los van het ministerie van Toerisme, die de kwaliteit van toeristische diensten bewaakt om belangenverstrengeling te voorkomen. Daarnaast vraagt ze om "prijzen te koppelen aan de kwaliteit van het product, met respect voor de wet op prijsvrijheid en concurrentie".

Lees ook: Nador, paradijs voor strandliefhebbers

Tot slot vindt de federatie het noodzakelijk om "opportunistische handelaren te bestrijden door vergunningen te koppelen aan training en continuïteit" en om "toeristische producten aan Marokkanen aan te bieden tegen dezelfde prijzen als aan buitenlanders". Ze wil ook betrokken worden bij commissies die toeristische etablissementen classificeren, net zoals vertegenwoordigers van ambachtslieden dat nu zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team