Zoeken

Marokko gelinkt aan Zwitserse oplichtingszaak

14 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

Een grootschalige oplichting vanuit Marokko en andere landen heeft meer dan duizend mensen in Zwitserland en omliggende landen gedupeerd. Een netwerk van valse klusjesmannen, geleid door twee Duits Marokkaanse broers, zou miljoenen Zwitserse franken hebben buitgemaakt.

De oplichters maakten gebruik van een geraffineerde methode. Ze zetten professioneel ogende websites op die zogenaamd spoeddiensten aanboden, zoals loodgieterswerk, slotenmakersdiensten en ongediertebestrijding. Om potentiële klanten gerust te stellen, werden lokale telefoonnummers gebruikt. Een zogenaamde vakman kwam vervolgens langs om het probleem op te lossen, maar rekende vervolgens woekerprijzen en drong aan op directe contante betaling.

Lees ook: Al-Khayr Tanger: grootste oplichting ooit in Marokko

De Zwitserse autoriteiten hebben nog geen officiële verklaring afgegeven over deze zaak of over mogelijke samenwerking met hun Marokkaanse collega’s. Het is onduidelijk of er al arrestaties zijn verricht of dat er een onderzoek loopt naar de omvang van het netwerk en de betrokkenheid van personen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team