Zoeken

Marokkanen Rotterdam in gesprek met ambassadeur

17 september 2024 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse Consulaat-Generaal in Rotterdam heeft een bijeenkomst georganiseerd voor de Marokkaanse gemeenschap in de stad. Het doel was om de communicatie met de gemeenschap te versterken en hen te informeren over de laatste ontwikkelingen rond administratieve diensten.

Aanwezig waren onder andere consul-generaal Abdelali El Kbaiti Idrissi en Mohamed El Basri, de Marokkaanse ambassadeur in Nederland. Ook was er een groep vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap, actief op verschillende gebieden zoals onderwijs, religie en economie.

Lees ook: Chaabi Bank verdacht van witwassen: welke gevolgen voor Marokkanen in Nederland?

Ambassadeur Mohamed El Basri prees de actieve rol van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en ziet hen als een belangrijke schakel tussen de gemeenschap en het moederland, die de Marokkaanse identiteit met taal, tradities en gebruiken levend houdt. Dit draagt bij aan een positieve integratie in de Nederlandse samenleving en stimuleert de jongere generatie om de band met Marokko te behouden.

De bijeenkomst bood de Marokkaanse gemeenschap de kans om informatie te krijgen over de administratieve diensten van het consulaat. De Consul-Generaal gaf uitleg over het maken van afspraken en het verkrijgen van officiële documenten, zoals de nationale identiteitskaart en het Marokkaanse paspoort.

Lees ook: Marokko en Nederland bespreken regionale kwesties

Er was ook ruimte voor vragen over diverse onderwerpen die spelen bij de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en Marokko, bijvoorbeeld over de situatie na terugkeer naar Marokko. De Marokkaanse diplomaten beantwoordden deze vragen met uitleg en verduidelijkingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team