Zoeken

Marokkanen zorgen voor topomzet winkelcentrum Malaga

3 oktober 2024 - 13:00 - Wereld

©

Marokkaanse toeristen hebben deze zomer flink bijgedragen aan de omzet van winkelcentrum McArthurGlen Designer Outlet in Malaga. Het winkelcentrum zag het aantal bezoekers met 6% stijgen en de omzet zelfs met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

McArthurGlen Malaga, gelegen naast de Plaza Mayor, trekt al jaren veel buitenlandse bezoekers. Van januari tot augustus dit jaar bezochten veel toeristen uit Marokko, het Midden-Oosten, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten het winkelcentrum. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar. De omzetgroei was nog sterker en kwam uit op 11%, meldt de krant La Opinion de Malaga.

Lees ook: Marokkanen verruilen eigen stranden voor Spaanse Costa del Sol

"McArthurGlen Malaga heeft opnieuw zijn eigen record gebroken met meer dan zes miljoen bezoekers tussen januari en augustus", zegt Javier Mendizábal, directeur van het winkelcentrum. "Deze cijfers bevestigen onze strategie en laten zien dat we een belangrijke economische motor zijn in de regio Malaga." Mendizábal benadrukt dat het winkelcentrum producten aanbiedt "tegen concurrerende prijzen, het hele jaar door en in de stad zelf."

Lees ook: Marokkaanse toeristen laten geld rollen in Marbella

Afgelopen zomer openden vijf nieuwe winkels in het de outlet, waaronder Ferragamo, G-Star, Ben & Jerry’s, Havaianas en Hoff. Binnenkort opent ook Volcom, een Amerikaans sportmerk voor skateboard-, surf- en snowboardkleding, zijn deuren. "Deze nieuwe winkels, samen met ons bestaande aanbod, zijn erg goed ontvangen door het publiek", zegt Mendizábal. "Augustus was onze beste maand ooit qua bezoekersaantallen en omzet, mede dankzij het lange weekend van 15 augustus en de toename van vluchten. Veel winkels, zoals Polo Ralph Lauren, Carolina Herrera, Adidas, Asics, BOSS, Under Armour en Coach, hebben recordomzetten behaald sinds onze opening in 2020."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team