Zoeken

Marokkaanse toeristen laten geld rollen in Marbella

8 augustus 2024 - 22:10 - Wereld

©

Marokkaanse toeristen hebben Marbella in Zuid-Spanje overspoeld en zorgen voor een aanzienlijke boost van de inkomsten uit toerisme in de stad.

Tijdens een persconferentie op dinsdag maakte Ángeles Muñoz, de burgemeester van Marbella, bekend dat het aantal toeristen in de eerste helft van 2024 recordhoogtes heeft bereikt. De stad aan de Costa del Sol heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer Marokkaanse en Amerikaanse toeristen aangetrokken dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook: Marokkanen verruilen eigen stranden voor Spaanse Costa del Sol

De toestroom van Marokkaanse toeristen heeft een positief effect op de economie van Marbella, aldus de burgemeester. Ze geven aan dat deze toeristen tijdens hun vakantie niet op een euro kijken. Gemiddeld besteden Marokkaanse toeristen zo’n 600 euro per dag, en dit bedrag kan zelfs oplopen tot 1000 of 1500 euro, terwijl een lokale toerist gemiddeld ongeveer 200 euro per dag uitgeeft.

Lees ook: Marokkanen gedwongen vakantie in buitenland te vieren

Een belangrijke reden voor de populariteit van Marbella onder Marokkaanse toeristen zijn de relatief betaalbare prijzen voor accommodaties. Muñoz benadrukte dat een overnachting dit jaar gemiddeld 174,58 euro kost, vergeleken met 119,21 euro in 2019, het referentiejaar. In Marokko hebben de gestegen prijzen voor toeristische diensten (hotels, cafés, restaurants) deze zomer ertoe geleid dat veel binnenlandse toeristen ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen aan de Costa del Sol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team