Zoeken

Marokkanen doen oproep aan Algerijnse president

6 september 2024 - 23:00 - Wereld

©

Een groep jonge Marokkanen is in Algerije veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Ze werden gearresteerd in Oran, terwijl ze probeerden om via Algerije naar Europa te emigreren. Ze waren legaal Algerije binnengekomen, maar werden later beschuldigd van betrokkenheid bij mensensmokkel.

Sinds oktober vorig jaar zijn jonge Marokkanen die naar Europa willen emigreren, het doelwit van onderzoeken in Algerije. Ze worden gearresteerd en gevangengezet. Oorspronkelijk werden ze beschuldigd van poging tot illegale uitreis uit Algerije, maar deze aanklacht is verzwaard naar mensensmokkel, wat heeft geleid tot de vierjarige gevangenisstraf. De Marokkanen waren legaal Algerije binnengekomen met vluchten naar Tunis, om vervolgens hun bestemming te wijzigen naar Algiers onder het mom van toerisme. Volgens lokale bronnen opereert er een criminele organisatie in de kustgebieden van de provincie Oran die zich bezighoudt met mensensmokkel naar Spanje, in ruil voor geld.

Lees ook: Mysterie rond verdwenen Marokkanen in Algerije blijft bestaan

De families van de veroordeelden zijn ongerust en weten niet hoe ze contact kunnen krijgen met hun geliefden. Sommigen mogen zelfs niet communiceren met hun familie. Er zijn zorgen dat ze worden gemarteld of op andere manieren mishandeld. De families eisen hun onmiddellijke vrijlating en terugkeer naar Marokko. De ’Coördinatie van families en naasten van jonge Marokkaanse migranten die vastzitten, gevangengezet en verdwenen zijn in Algerije’ heeft een brief gestuurd naar de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, waarin ze hem vragen in te grijpen en de jonge Marokkanen vrij te laten zodat ze naar huis kunnen terugkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team