Zoeken

Marokko alert op explosiegevaar lithium batterijen na Libanon-drama

22 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben voorzorgsmaatregelen genomen op alle luchthavens in het land vanwege het risico op explosies van lithium batterijen.

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Libanon, waar tientallen mensen omkwamen, duizenden gewond raakten en bijna 300 in kritieke toestand verkeren na een aanval veroorzaakt door exploderende communicatieapparaten, hebben de Marokkaanse autoriteiten besloten de veiligheidsmaatregelen op alle luchthavens te verscherpen, meldt Al3omk.

Lees ook: Hakim Ziyech haal hard uit naar Marokkaanse regering

Deze maatregelen omvatten een grondige inspectie van mobiele telefoons en andere elektronische apparaten met lithium batterijen die kunnen exploderen, voordat passagiers aan boord gaan. Het doel is om terrorisme en georganiseerde misdaad te voorkomen, zonder dat dit gevolgen heeft voor het passagiersverkeer.

Ingewijde bronnen hebben aan de zender Al Mayadeen laten weten dat de apparaten die in Libanon explodeerden, een onderdeel bevatten genaamd "IC" (Integrated Circuit) met explosieve stoffen. Deze stoffen zijn niet detecteerbaar met standaard controleapparatuur omdat ze verborgen waren door specifieke algoritmen die voor deze operatie zijn ontwikkeld.

Lees ook: Marokkaanse delegatie vervolgd na bezoek aan Israël

"De explosie werd veroorzaakt door een kort bericht dat naar het apparaat werd gestuurd met behulp van geavanceerde technologie, waardoor de verborgen explosieve stof werd geactiveerd. Het was dus niet de batterij van het apparaat die de explosie veroorzaakte, maar het lithium materiaal dat het apparaat van stroom voorzag toen het bericht werd ontvangen", aldus dezelfde bronnen, die eraan toevoegen dat de Israëlische inlichtingendienst achter deze aanval zou zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team