Zoeken

Marokko bewapent zich met Amerikaanse hightech raketten

22 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

Marokko is van plan om Amerikaanse raketten aan te schaffen voor zijn F-16 gevechtsvliegtuigen. Deze aankoop heeft als doel de bewapening te versterken, de veiligheid van het land te waarborgen en bij te dragen aan de stabiliteit in de regio.

Het gaat om veertig AGM-154C Joint Stand Off Weapons (JSOW) raketten. Deze geavanceerde wapens worden geleverd door Raytheon Missiles & Defense Company, een bedrijf gevestigd in Tucson, Arizona, dat toonaangevend is op het gebied van hightech raketten. Het contract heeft een totale waarde van 250 miljoen dollar en omvat ook ondersteunende diensten en apparatuur om ervoor te zorgen dat deze wapens naadloos geïntegreerd kunnen worden.

Lees ook: Marokko bewapent zich in hoog tempo

De AGM-154C JSOW raketten zijn precisiewapens die gevechtsvliegtuigen in staat stellen om zwaar verdedigde doelen aan te vallen onder verschillende omstandigheden, zelfs ’s nachts of bij slecht weer. Deze aankoop zal de capaciteit van Marokko om zijn strategische infrastructuur, waaronder belangrijke zeeroutes, te beschermen en effectief te reageren op huidige en toekomstige bedreigingen aanzienlijk vergroten.

Lees ook: Marokkaanse luchtmacht aast op Franse Caracal-helikopters

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is deze verkoop van groot belang voor het buitenlands beleid en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Als belangrijke bondgenoot buiten de NAVO speelt Marokko een cruciale rol in de politieke en economische stabiliteit van Noord-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team